Het ontstaan van ZEEPZussen in een beknopte versie;

Vele jaren was ik, (Mardy) voordat ZEEPZussen ontstond werkzaam in de makelaardij. Dit werk deed ik met volle passie, voor mij was er eigenlijk niets anders denkbaar dan werken in de makelaardij (dit was zakelijk). Een andere passie van mij privé is samen met mijn gezin reizen. We zijn op veel mooie en afwisselende plekken over de hele wereld geweest, waaronder in 2017 een rondreis China. Een prachtige reis met afwisseling van steden en de fraaie, overweldigende natuur. Maar helaas ging het daar ook heel erg mis…… tijdens een tracking van een aantal dagen in de bergen is het mij helaas overkomen dat ik ruim 40 meter van de berg naar beneden viel. Ik zal jullie de details besparen maar in de korte versie had ik een klaplong, 5 gebroken ribben en 2 verbrijzelde onderbenen, waarbij 1 voet redelijk los hing. Ik mag van heel veel geluk spreken dat ik het heb overleeft…… na 3 weken ziekenhuis in China mocht ik terug vliegen naar Nederland, eind bestemming ziekenhuis AMC. Na ca. 3,5 maand en 13 operaties verder aan mijn beide benen waar mij telkens gezegd werd dat de kans op amputatie aanwezig was, werd ik overgeplaatst naar een revalidatie centrum, hier heb ik 7 maanden verbleven om weer mobiel te worden. Totaal 1 jaar van huis en gezin met zoontje van toen 11 jaar. Na deze 7 maanden mocht ik dan eindelijk naar huis, helaas nog wel in een rolstoel want lopen kon ik nog niet. Bij thuiskomst kwam ik mezelf toch wel tegen. Was gezond hier weggegaan en kon nu niet eens fatsoenlijk bij het aanrecht komen of de toilet in of de trap op…….. om maar iets te noemen……maar oefening baart kunst. 3 x in de week fysio en veel oefen thuis. Terug de makelaardij kon ik (nog) niet. Eind 2018 zette ik mijn eerste stapjes, het zat erin! Nu doorpakken! Ik kwam in een reïntegratie traject terecht om te kijken welke werk mogelijkheden er voor mij zouden zijn. Vele testen gedaan en uit iedere test kwam naar voren luchtverkeersleider, helicopter besturen tot aan asfaltverwerken aan toe, OJEE! En nu? Dan toch terug de makelaardij in? Ik heb het geprobeerd op kantoor en in de buitendienst maar had sterk het gevoel dat het (kantoor) niet meer bij me paste, ik had hier immers “gezond” gewerkt en ik had mentaal een behoorlijke “wereldreis” gemaakt. In 2019 maakte we een rondreis door de Baltische Staten inclusief rolstoel, ik kon wel stappen zetten maar wandelen was nog wat te veel gevraagd. In Estland logeerde we bij een B&B welke helemaal zelfvoorzienend was: kippen, geiten, koeien alles werd gebruikt van het dier, eieren, wol, melk, kaas en vet om zeep te maken, HÈ!, hier werd ik getrickerd en dit is dan ook het begin van het ontstaan van ZEEPZussen. Bij thuiskomst in de materie van het zeepmaken gedoken, lezen, lezen en nog eens lezen, veel informatie vergaren, recepten samenstellen en proefstukken maken en uitdelen uiteraard.
Recepten finetunen en ermee aan de slag! En duidelijk hebben waar wij voor staan: het moet lief zijn voor mens, dier en natuur! Een zo laag mogelijke impact hebben op de wereld en een lust voor het oog, want wij zijn van mening dat duurzaam niet saai hoeft te zijn. Bij het maken van zeep kijken we dan ook wat voor moois de natuur ons te bieden heeft en gebruiken dit in onze zepen, van klei soorten, oliën, boters en planten, ook om de zeep te kleuren. Ondertussen kregen we steeds meer vragen van winkeliers en particulieren om onze zepen te mogen (ver)kopen. Dat was het grootste compliment dat mensen enthousiast werden van onze producten! Nou dan moeten we daar maar voor gaan! Maarja, wat komt er allemaal bij kijken? Zeeprecepten maken, ingrediënten inkopen, certificaten aanvragen, een website, boekhouding, fotografie, factuurtjes, inpakken, social media, klantcontact etc etc. Dat was voor mij veel te veel, zodoende spreek ik over ZEEPZussen en over “ons” want dit kon ik alleen maar voor elkaar krijgen met de allerliefste ZUS! Oh, Esther is zo handig, een echte alles kunner en een duizendpoot met cijfertjes, de website, verpakken en natuurlijk samen brainstormen over bv de verpakking en nieuwe producten.

Zoals eerder gezegd is Esther een echte duizendpoot; ze heeft een gezin met 2 (volwassen) kinderen en daarbij heeft zij een passie voor brocante en vintage. Ze koopt dit veelal in het buitenland in, echte unieke en diverse stuks. Deze unieke stuks verkoopt Esther onder de naam Oma’s tijd (www.omastijd.nl), @omas_tijd - instagram en een fysieke winkel in De Bosrand Brocante te Soest. (Shop 7 en shop 8).


Veel liefs,
ZEEPZussen
Esther & Mardy

© 2020 - 2024 ZEEPZussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel